quarantainedagboek woensdag 25/03/20

Mijn zus die al een aantal jaartjes in Canada woont, stuurde me dit artikel door en hoe meer ik las hoe groter mijn ogen werden. Zo’n onzin kon toch niemand geloven. Maar sommigen zijn lichtgelovig en denken dat soaps als ‘Thuis’ en ‘Familie’ realiteit zijn, de aarde plat is en de president van de Verenigde Staten echt alleen maar het beste wil voor zijn landgenoten. En eerlijkheidshalve stelde ook ik me de vraag of ik, mocht dit nu eens niet over België gaan maar over een ver-van-mijn-bed-land ergens in Afrika, er dan nog zo sceptisch tegenover zou staan? Het artikel wordt immers gedocumenteerd met twee foto’s van een belangrijk ogende politica, de plaats van het gebeuren – het parlement – doet de informatie best wel betrouwbaar klinken en het toemaatje, de historische link, maakt het geheel af.

Nu ben ik zelf gezegend met het talent over werkelijk alles iets te kunnen schrijven en – ja ik geef het deemoedig toe – ook de grootste onzin te kunnen verzinnen, maar dat doe ik enkel in de beslotenheid van mijn eigen kamer in een map die voor geen andere ogen toegankelijk is. Wat zou het mij opleveren dit met de wereld te delen, vraag ik me af en moet vooralsnog het antwoord schuldig blijven.

Het aantal digitale onzin lijkt zich recht evenredig te verhouden tot het aantal mensen dat naar antwoorden speurt op het internet. Hoe meer zoekende zielen hoe meer troep er wordt rondgestrooid. Het doet me wat denken aan een spelletje dat we als kind vaak speelden: telefoontje, waarbij de eerste in de rij een boodschap in het oor fluisterde van de tweede en zo verder, tot de laatste in de rij de boodschap luidop herhaalde. Het laatste bericht lag steeds mijlenver verwijderd van datgene wat er oorspronkelijk was gezegd.

Misschien moet ik voortaan toch het verstand gebruiken dat ik heb gekregen en niet zomaar alles op automatische piloot doorsturen wat ik krijg want stel je eens voor dat de rest van de wereld echt zou gaan geloven dat België ‘the beer-drinking and group sex capital of Europe’ is.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


quarantainedagboek woensdag 25/03/20

Poëzie

Nachtelijke inspiratie

Doe maar gewoon en de boektrailer

De zoektocht naar een titel

Hoe het begon